Tort de mere

Toate ingredientele pentru blat se asaza pe o planseta si se framanta bine. Compozitia se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde in forma rotund

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 250 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema: 2 kg mere
  • 450 g zahar tos
  • 2 pahare apa
  • frisca

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru blat se asaza pe o planseta si se framanta bine. Compozitia se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde in forma rotunda si se coace pe fundul unei forme de tort. Apoi se lasa la racit.

Se curata merele si se rad pe razatoarea mare. Se face un sirop consistent din zahar si apa. Se adauga merele si se amesteca cu o lingura de metal pana devin sticloase.
Cu crema se ung blaturile si se imbraca tortul. Se pastreaza la rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...