Tort de mere Adelina

Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron. Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 kg mere mari
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • frisca

Mod de preparare

Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron.

Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litri -eu folosesc una teflonata) se caramelizeazã 250 de gr. de zahar ( culoarea trebuie sã nu fie prea închisa),se adauga untul felii ,se amesteca usor pana devine o pasta omogenã, se trage apoi de pe foc .Se pun jumatatile de mere in acest sos ,cratita se acoperã cu un capac si se da la cuptor, unde se lasa pana merele se patrund(se incearca cu o furculita )

In acest timp ,separati ouale ,albusul se bate spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu cele 5 linguri de zahar. Albusurile se pun peste galbenusuri si adaugati 4 linguri de faina. Amestecati totul usor cu o lingura de lemn.

Dupã ce ati incercat daca merele s-au facut, scoateti cratita din cuptor si puneti amestecul din albusuri si galbenusuri si dati din nou la cuptor ,pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca, puneti pe gura cratitei o farfurie mare(cat apreciati ca va trebuie pt. tort) si rasurnati continutul. Lasati asa pana a doua zi(astfel tortul se autoinsiropeaza),cand il imbracati in frisca si il ornati cum vreti ,cu ciocolata,fructe.

Este un tort foarte usor,face o impresie deosebita la orice petrecere sau masa in familie.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine

Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am...

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca