Tort de mere cu scortisoara

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Se curata merele, se spala, se sterg apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, se pun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un blat feliat de tort din comert
  • 4 mere mari
  • o budinca de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 2-3 lingurite de scortiaoara
  • 5 lingurite de nuca de cocos
  • 400 ml lapte

Mod de preparare

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Se curata merele, se spala, se sterg apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, se pun merele cu tot cu sucul format, impreuna cu restul de zahar, scortisoara, apoi se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie ai se formeaza o pasta. Merele se toarna peste budinca si se omogenizeaza. Se pune un sfert din compozitie peste primul blat si se continua la fel pana la terminarea blaturilor. Atentie! Compozitia trebuie sa fie calda in momentul in care umpleti foile de tort, dar nu fierbinte. Se lasa la racit apoi se orneaza deasupra cu nuca de cocos.


Se serveste rece, ca desert.

Alte torturi recomandate

Tiramisu

Tort diplomat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca