Tort de mere cu stafide

Etapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o tigaita, la foc mic. Se spala me

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • unt pentru uns tava
  • 6 linguri unt sau margarina
  • 2 mere mari rosii
  • 50g zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 linguri stafide
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 125g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Etapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o tigaita, la foc mic. Se spala merele, se taie in patru, se indeparteaza cotorul si se taie merele felii.

Etapa II: Se pun deoparte 3 linguri din untul topit, intr-o cescuta. Se adauga in tigaita, la untul ramas, zaharul brun, scortisoara, stafidele, se amesteca si se toarna in forma de tort. Apoi se aranjeaza feliile de mar deasupra si se pun deoparte.

Etapa III: Se bate oul. Se pun intr-un castron faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga laptele, oul, miezul de vanilie si untul pastrat din ceasca. Se amesteca cu mixerul la o viteza mica, pana cand se obtine un aluat legat.

Etapa IV: Se schimba la o viteza mai mare si se amesteca aluatul circa 1 minut, pana cand s-a omogenizat. Apoi se toarna peste mere.

Etapa V: Se coace tortul circa 30 de minute, pana cand, daca introduceti o scobitoare in mijloc, nu ramane aluat lipit pe ea. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute, se desprinde tortul la margini si se rastoarna pe un platou de torturi. Se asteapta 1 minut, apoi se indeparteaza si fundul formei. Se taie tortul in 8 felii si se serveste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

O mancare usoara si aromata facuta cu biban in cuptor, impachetat in hartie de copt.  Pentru aceasta Reteta de...

Reteta de peste pe pat de legume in papillote
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca