Se curata merele de coaja si se scoate mijlocul lor. Golul ramas se poate umple cu stafide sau rahat. Se aseaza merele in cratita si peste ele se adau
Se curata merele de coaja si se scoate mijlocul lor. Golul ramas se poate umple cu stafide sau rahat. Se aseaza merele in cratita si peste ele se adauga apa, astfel incat sa le acopere si se adauga o cana cu zahar. Se introduce cratita in cuptor si se lasa pana cand merele sau inmuiat. In tot acest timp se pregateste blatul astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si faina. Cand merele sunt gata se pune toata compozitia peste mere se introduce in cuptor si se lasa circa 30 min. Cand tortul este gata se lasa sa se raceasca si cu grija se pune platoul peste cratita si se rastoarna.
Tortul se serveste rece ornat cu frisca.
O prăjitură super simplă, rapidă și aromată.
Prăjitură cu brânză dulce și caiseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj