Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi. Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cubu
Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi.
Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cuburi, apoi se scurg de zeama prin sita.
Se fierbe zaharul in apa pana se leaga bine, apoi se pun merele si gutuile in el, precum si coaja de portocala, migdalele si fisticurile taiate ca taieteii, coaja de lamaie si zeama ci, lasand compozitia sa fiarba pana scade.
Se asaza compozitia rece pe o farfurie mare rotunda, dandu-i-se forma de tort cu un cutit.
Se tine la loc zvantat 1-2 zile, sa se usuce, inainte de servire se decoreaza cu migdale intregi, fisticuri si diferite dulceturi.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o...
Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietajOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj