Tort de migdale cu crema de mere

Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc 4 blaturi pe dosul form

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 240 g faina
  • 210 g unt
  • 210 g zahar pudra
  • 100 g migdale
  • Umplutura:
  • 8-10 mere
  • 1 lamaie
  • vanilie
  • 500 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 140 g migdale
  • Glazura:
  • umplutura preparata
  • Garnitura:
  • 150 g frisca

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4.

Se coc 4 blaturi pe dosul formei de tort la foc potrivit.

Reci se umplu.

Umplutura. Merele se curata si se rad. Separat se prepara un sirop legat din zahar si apa, vanilie si coaja de lamaie. Se amesteca merele cu zeama de lamaie si cu siropul legat.

Se tine compozitia pe foc pana se obtine o marmelada legata. Cand s-a racit se introduc migdalele curatate si taiate foarte subtiri sau marunt.

Se umple tortul cu compozitia preparata si se acopera si exteriorul cu ea, egalizand-o cu un cutit mai lat.

Se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca