Tort de migdale, curmale si frisca

Pregatim blatul Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 8 albusuri
  • 270 g zahar pudra
  • 270 g migdale
  • 270 g curmale
  • Garnitura
  • frisca

Mod de preparare

Pregatim blatul

Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin (julien). Amestecul trebuie facut repede si usor, pentru ca albusurile sa nu-si lase apa. Se unge forma de tort cu un unt in care se toarna compozitia.

Este mai buna o forma de budinca cu gol la mijloc. Se coace 25-30 min, la cuptor potrivit.

Trebuie sa se coaca uniform si peste tot, de aceea este buna forma colac. Se scoate din forma imediat si se lasa sa se raceasca. Se asaza pe farfurie si se garniseste numai cu frisca. Se umple si golul din mijlocul tortului tot cu frisca.
Alte retete

Tort de fructe uscate

Tort de ciocolata

Tort cu zahar ars

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa