Se amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja de portocala. Cantitatea d
Se amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja de portocala. Cantitatea de fructe nu depaseste cate un pachet din fiecare. Stafide se pun 100g. Amestecul obtinut se coace la foc moderat, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se imparte in doua pe lungime. Crema se obtine in felul urmator: 10 galbenusuri se freaca cu o cana de zahar si cu 2 linguri de Ness dizolvate intr-o jumatate de pahar cu lapte. Se fierbe compozitia pe foc, mestecand mereu, pana se ingroasa ca o smantana mai con sistenta. Cand se ia de pe foc se incorporeaza un pachet de unt. Se aseaza jumatate din blat pe o tava dreptunghiulara si se unge cu jumatate din crema, se pune cealalta jumatate de blat si peste el, restul de crema. Se orneaza cu putina frisca.
Se taie a doua zi.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti