Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Adaugati faina si bicarbonatul, 150g nuci macinat
Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile,
pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
Adaugati faina si bicarbonatul, 150g nuci macinate
fin si coaja rasa de lamaie.
Bateti albusurile cu putina sare. Amestecati usor cele doua compozitii.
Turnati amestecul intr-o tava cu diametrul de 23cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti blatul la foc potrivit.
Prepararea siropului:
Se pune la fiert 250ml apa cu 125g zahar, vanilie si scortisoara.
Raciti siropul, adaugati sucul de lamaie, rachiul si lasati vasul 10 minute acoperit.
Strecurati siropul, intepati prajitura cu o scobitoare, cat
este calda inca si turnati deasupra ei siropul
fierbinte.
Lasati la racit si apoi ornati deasupra cu frisca si cu jumatati de miez de nuca, tinute in miere.
Alte retete delicioase:
Tort de Pasti
Tarte de fructe
Chec pufos
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase