Tort de nuci si cacao

Blatul. Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul, apoi nucile. Se amesteca compozitia usor si se toarna intr-o tava

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pahar nuci macinate
  • 2 linguri pesmet
  • Crema:
  • 1 borcan crema de castane
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 2-3 linguri pline de cacao
  • 3 galbenusuri
  • 1 bucata vanilie
  • Glazura:
  • crema de castane si cacao
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Blatul. Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul, apoi nucile. Se amesteca compozitia usor si se toarna intr-o tava unsa,

dreptunghiulara.

Se coace la foc slab. Se rastoarna blatul pe fund de lemn, se lasa sa se raceasca, apoi se taie orizontal in doua.

Crema. Se amesteca crema de castane bine cu untul frecat spuma. Separat se prepara un sirop din zahar si vanilie la care se adauga cacaua, amestecandu-se impreuna pe foc si apoi cate putin galbenusurile, frecand mereu cu lingura de lemn.

Cand crema s-a racit se incorporeaza in compozitia de castane amestecata cu untul. Se pune unul din blaturi

pe un platou de aceeasi forma; se asterne deasupra jumatate din crema.

Se aseaza celalalt blat deasupra si se imbraca apoi tot tortul cu restul de crema. Se garniseste cu frisca si se

da la rece. Este bine sa se prepare cu o zi inainte de a fi servit.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri recomandate:

Prajitura cu zmeura

Prajitura cu gem de caise si nuca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca