Mod preparare: Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in f
Mod preparare:
Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.
Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.
Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200º C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200º C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.
Valoare calorica:
1 bucata: 538 kcal; 2260 kJ; 11g proteine; 65g glucide; 23g grasimi; 191mg colesterol; 271ml sodiu.
Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru...
Clatite cu ricotta si tonOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj