Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se mai amesteca putin
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori.
Se adauga faina si se mai amesteca putin, dupa care
compozitia se toarna in forma de tort si se coace.
Crema. Se dizolva zaharul in lapte. Apoi din laptele indulcit si rece amestecat cu laina se face o ciulama care se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se da jos si se adauga zeama de portocale si coaja rasa de portocala. Se amesteca apoi cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.
Se taie blatul la mijloc, se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asaza crema intre blaturi si se acopera tortul tot cu crema.
Se pun in crema felii de portocale atat la mijloc cat si pe deasupra tortului.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa