Tort de pandispan cu crema de portocale

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se mai amesteca putin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Siropul:
  • 200 g zahar
  • 1 pahar de apa
  • coaja de portocala
  • Crema:
  • 1/2 lapte
  • 3 linguri pline faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 200 g unt
  • 1 portocala
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori.

Se adauga faina si se mai amesteca putin, dupa care

compozitia se toarna in forma de tort si se coace.

Crema. Se dizolva zaharul in lapte. Apoi din laptele indulcit si rece amestecat cu laina se face o ciulama care se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se da jos si se adauga zeama de portocale si coaja rasa de portocala. Se amesteca apoi cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.

Se taie blatul la mijloc, se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asaza crema intre blaturi si se acopera tortul tot cu crema.

Se pun in crema felii de portocale atat la mijloc cat si pe deasupra tortului.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert poale-n brau

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca

Desert poale-n brau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca