Tort de pandispan cu crema de portocale

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se mai amesteca putin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Siropul:
  • 200 g zahar
  • 1 pahar de apa
  • coaja de portocala
  • Crema:
  • 1/2 lapte
  • 3 linguri pline faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 200 g unt
  • 1 portocala
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori.

Se adauga faina si se mai amesteca putin, dupa care

compozitia se toarna in forma de tort si se coace.

Crema. Se dizolva zaharul in lapte. Apoi din laptele indulcit si rece amestecat cu laina se face o ciulama care se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se da jos si se adauga zeama de portocale si coaja rasa de portocala. Se amesteca apoi cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.

Se taie blatul la mijloc, se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asaza crema intre blaturi si se acopera tortul tot cu crema.

Se pun in crema felii de portocale atat la mijloc cat si pe deasupra tortului.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...