Tort de post cu fructe si frisca

Pentru acest tort de post cu fructe si frisca aveti nevoie de 1 kg frisca Hulala, 2 cani de zahar, 2 pachetele zahar vanilat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg frisca Hulala
  • 2 cani de zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • 2 mandarine
  • 100 g stafide
  • o cutie compot de ananas
  • o cana de suc de portocale
  • 5 plicuri de gelatina Dr. Oetker
  • 50 g coniac sau lichior de stropit fructele tocate
  • 2 kiwi pentru ornat.

Mod de preparare

Pentru tortul de post cu fructe si frisca, frisca se bate la mixer, cu zaharul si vanilia, pana se intareste, apoi luam din frisca batuta o treime pentru ornat. Gelatina o punem la inmuiat in zeama de la compot si cu sucul. Dupa ce s-a umflat, o incalzim pe Bain-Marie pana devine lichida. In frisca batuta, punem gelatina calda cate putin si amestecam bine pana se incorporeaza toata, apoi punem fructele stropite cu coniac. Pregatim forma tapetata cu nylon si portocale peste care punem compozitia la intarit. Dupa doua ore, o rasturnam pe platou si ornam cu frisca oprita si kiwi.


Tortul de post cu fructe si frisca se serveste ornat cu fructe si frisca.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii