Un tort cu capsuni, usor, delicios si aspectuos. Cu siguranta va fi un adevarat rasfat culinar pentru cei ce vor gusta din el.
Prima data sfaramam biscuitii cu ajutorul unui sucitor sau a unui blender. Pesmetul obtinut din biscuiti se amesteca cu untul si laptele, din care intindeti o foaie pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili. Coaceti blatul acesta 10-15 min la foc potrivit. Lasati-l la racit, apoi ungeti-l cu un strat de gem in strat uniform. Deasupra se pun capsuni, una langa alta, cu varful in sus. Inmuiati gelatina in 3 linguri de apa rece apoi incalziti-o putin pentru a se dizolva. Amestecati crema de branza cu frisca, gelatina dizolvata, zeama de la lamaie si piureul obtinut din 6 capsune. Turnati amestecul obtinut peste capsunele de pe blat si puneti forma de tort la frigider. Cand s-a intarit suficient, scoateti peretii laterali ai formei si puneti tortul pe un platou.
Pe marginile tortului se presara nucile sfaramate si ornati deasupra cu jumatati de fructe.
Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia
Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...
Ciorba de salauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj