Tort delicios

Blat: albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga peste albusuri si se pune faina cu praful de copt si vanilia. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLATUL: 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • CREMA: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • o bucata unt
  • o coaja de lamaie
  • 1 l lapte
  • compot pt insiropat

Mod de preparare

Blat: albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga peste albusuri si se pune faina cu praful de copt si vanilia. Se unge tava cu unt si faina si se baga la cuptor compozitia.

Crema: se freaca ouale intregi cu zaharul apoi se pune faina. Laptele se fierbe, se raceste, se pun ouale peste lapte la foc mic, se amesteca continuu, cand e aproape gata se pune coaja de la lamaie intreaga si untul.

Blatul se scoate si se lasa la racit, se taie in 3 parti egale, se insiropeaza si se umplu cu crema. Se orneaza cu fructe sau frisca.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii