Tort delicios de castane

Tortul delicios de castane este un desert irezistibil de bun si usor de preparat. Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 60 gr unt/margarina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema
  • 300 ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 1 lingura zahar
  • 100 gr unt/margarina
  • 100 gr zahar praf
  • 250 gr piure castane
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru ornat
  • 300 ml frisca
  • 1 pliculet intaritor pentru frisca
  • 2 linguri zahar praf
  • 2 linguri smantana dulce

Mod de preparare

Tortul delicios de castane este un desert irezistibil de bun si usor de preparat.
Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.
Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.
Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta si ornam dupa placul fiecaruia.

Pofta buna!


Tort delicios de castane se serveste dupa ce a stat la rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar deliciousflavours.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu cirese

Cu o pofta nebuna de a manca ceva bun, am dat o cautare prin retetele favorite si am luat cate putin de la fiecare...va...

Desert cheesecake cu cirese
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii