Tort diabetic cu visine

Batem spuma galbenusurile cu fructoza, continutul batonului de vanilie si 4 lingui de apa calduta, batem spuma albusurile. Amestecam faina cu praful d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • ½ baton de vanilie
  • 10 dkg fructoza
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri intaritor alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri praf de cacao
  • Pentru umplutura:
  • 50 dkg branza slaba
  • 1 borcan compot de visine diabetic
  • 4 dl frisca
  • 2 linguri fructoza
  • ½ baton de vanilie
  • 2 pachete intaritor de frisca
  • 6 linguri gem de visine diabetic
  • Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile cu fructoza, continutul batonului de vanilie si 4 lingui de apa calduta, batem spuma albusurile. Amestecam faina cu praful de copt, intaritorul alimentar, praful de cacao si albusurile, le incorporam incet in crema galbena. Coacem aluatul intr-o forma de tort cu inel. Intre timp amestecam branza sfaramata cu 3 linguri de suc de visine, adaugam intaritorul de frisca, fructoza, continutul batonului de vanilie si frisca batuta tare. Dupa racire taiem aluatul in 3 foi. Pe prima foaie ungem 1/3 din crema de branza si gem. Acoperim cu a doua foaie, o ungem cu gem, presaram cu visinele scurse, ungem cu crema de branza si acoperim cu a treia foaie. Cu restul cremei ungem deasupra si pe margini. Decoram cu visinele ramase si fulgii de ciocolata.
Alte retete de prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Tort cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...