Tort din dragoste de ciocolata

Tortul acesta chiar s-a nascut din dragoste de ciocolata. Si pentru ca iubesc ciocolata atat de mult, m-am gandit sa-i dedic ei, ciocolatei, aceasta reteta.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat I
  • 70gr unt
  • 65 gr zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 60 gr faina pentru prajituri*
  • 15 gr cacao **
  • Blat II
  • 85 gr faina de migdale
  • 25 fr faina pentru prajituri
  • 75 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 10 gr zahar
  • 42 gr unt topit dar rece
  • Chocolate cheesecake
  • 450 gr crema de branza
  • 170 gr ciocolata cu lapte topita
  • 400 gr lapte condensat dulce
  • 170 gr ciocolata neagra topita
  • *faina pentru prajituri se obtine dupa urmatoarea formula : la fiecare 95 gr faina adaugati 25 gr amidon de porumb (obtinand astfel 1 cup de faina) si cerneti impreuna de cel putin 5-6 ori
  • ** cacaua se poate inlocui cu faina si la final se adauga colorant alimentar (in functie de ce culoare doriti)

Mod de preparare

Blat I: Intr-un bol se freaca untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 3 albusuri (nebatute) amestecand bine dupa fiecare, iar la final faina si cacaua cernute impreuna. Intr-o tava cu dimensiunile 28 X 43 cm se aseaza hartie de copt si se decoreaza dupa bunu' plac (dungi, chenare, linii, cercuri, puncte etc) - daca vi se pare ca pasta se intareste si nu mai puteti desena tineti punga sub jetu' de apa calda 1-2 minute. Tava se da la congelator pana pasta este inghetata. Cand decoratiile sunt inghetate se porneste cuptorul la 240C.

Blat II: Intr-un bol se cern impreuna faina de migdale, faina de prajituri si zaharul pudra. Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri amestecand bine dupa fiecare. Separat se bat cele 3 albusuri spuma impreuna cu cele 10 gr de zahar. Se adauga peste galbenusuri in 3 randuri, iar la final untul topit. Aluatul obtinut se toarna deste decoratiile inghetate si se da la cuptor timp de 6-8 minute. Nu lasati mai mult ca se arde! Scos din cuptor se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar si se rastoarna pe masa de lucru. Decupati un cerc cu diametru de 20 cm si laterale pentru tava - cand imbracati tava sa aveti grija ca decoratiile sa fie pe exterior. Din acest moment se poate umple cu ce crema/e doriti.

Cheesecake-ul de ciocolata: Intr-un bol se freaca crema de branza cu cele 170 gr de ciocolata cu lapte. Se adauga laptele condensat si se amesteca bine. Jumatate din crema obtinuta se pune intr-un alt bol iar peste crema ramasa se adauga cele 170 gr de ciocolata neagra. Cele doua creme se aseaza alternativ - cate 2 linguri din fiecare am pus eu. Cand ati terminat cremele tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Spuma de ciocolata : Intr-un ibric se incalzeste 120 ml smantana lichida si se toarne peste 170 gr ciocolata alba rupta bucatele. Se amesteca pana se raceste si se ingroasa un pic. Separat se bate spuma 240 ml smantana lichida. Se ia putina frisca si se amesteca cu ciocolata topita. Amestecul de ciocolata se toarna apoi peste frisca batuta si se amesteca usor; se umple restul tortului. Decorati dupa bunul plac!


Tortul din dragoste pentru ciocolata se serveste rece, pudrat cu cacao sau ornat cu fructe proaspete.

Reteta tortului din dragoste pentru ciocolata a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Roxana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata hawaiana

Am vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!

Salata hawaiana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca