Tort din foi de nuci sau alune

Pentru foile de blat, albusurile se bat bine pana devine spuma tare. Se adauga zaharul pudra cu vanilia, nucile macinate si faina. Se coc separat 3 f

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 albusuri
  • 300 gr zahar pudra cu vanilie
  • 300 gr nuci macinate sau alune
  • 2 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 10 galbenusuri
  • 200 gr zahar vanilat
  • 400 gr unt
  • 6 batoane ciocolata rasa
  • Pentru decor:
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru foile de blat, albusurile se bat bine pana devine spuma tare. Se adauga zaharul pudra cu vanilia, nucile macinate si faina.

Se coc separat 3 foi si se umplu cu crema.

Pentru crema, galbenusurile cu zaharul vanilat se amesteca bine si se fierb pana ce compozitia se ingroasa. Cand s-a racit se includ untul proaspat batut bine si ciocolata rasa.

Tortul se umple si se imbraca cu crema, garnisindu-se cu ciocolata rasa.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Prajitura Negresa

Prajitura cu crema de ciocolata

Tarta cu mere si crema de vanilie

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa