Tort Diplomat cu capsuni

Tortul Diplomat este delicios. Pentru a prepara acest tort diplomat aveti nevoie de oua, gelatina, frisca, zahar, piscoturi, compot de ananas, mure si capsune.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 ouã
  • 35 g gelatinã
  • 1 kg friscã
  • 200 g zahãr
  • 100 g piscoturi
  • 1 cutie compot de ananas
  • mure
  • capsune.

Mod de preparare

Tortul Diplomat este delicios. Pentru a prepara acest tort diplomat se pune gelatina la înmuiat în 50 ml zeama compot. Se ia zeama de la compot si se pune la bain-marie cu gelatina pânã se dizolvã. Se lasã sã se rãceascã apoi se adaugã gãlbenusurile batute. Separat se bat albusurile spumã cu zahãrul si se încorporeazã în compozitia cu gelatinã. Se adaugã jumãtate din friscã si ananasul cubuleþe. Pe fundul unei cratite sau forme de tort se aseaza un strat de piscoturi, eventual inmuiate in suc de fructe. Se toarnã compozitia. Se dã la rece cateva ore. Apoi se scoate tortul pe o tavã si se orneazã cu restul de friscã si cu fructe.


Tortul Diplomat se serveste rece.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii