Tort Diplomat cu fructe

Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat albusurile spuma cu 400

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 gr. zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 pachete frisca
  • 60 gr. gelatina
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de rom
  • fructe multe taiate marunt

Mod de preparare

Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat albusurile spuma cu 400 gr. zahar si se pun la rece. Se freaca galbenusurile cu 100 gr. zahar si se amesteca cu gelatina inmuiata in lapte. Se fierb pe baie de abur pina se face ca smintina ( sa nu se ingroase prea tare). Se lasa putin la racit. Se ia un castron mare de plastic si se rastoarna acolo gelatina cu restul, jumatate din frisca, albusurile, fructele, zaharul vanilat si esenta de

rom. Inainte de toate acestea, se pregateste o cratita cam de 4 litri cu pereti inalti, in care se pune o punga de plastic cu care se imbraca peretii si fundul. Se amesteca toate ingredientele

repede in castron si se toarna amestecul in cratita cu punga. Se lasa in frigider aproximativ o ora, apoi se rastoarna pe un platou.
Se orneaza cu frisca (si/sau confetti alimentare)

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii