Tort diplomat Mos Craciun

Un tort minunat pentru masa de Craciun

Portii
10
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g Piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • o cutie mica compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala (optional)
  • 150 ml apa
  • pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • bomboane jeleu rosu si negru

Mod de preparare

Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat ,dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa.


Cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si ananasul scurs si taiat cubulete. Tapetam o cratita de trei litri cu o punga de plastic (folie) si turnam jumatate din crema ,apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot,turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi. Dam cratita la frigider pentru cca 4 ore.


Cand timpul s-a scurs, rasturnam tortul pe un platou. Batem frisca, luam 3 linguri din ea le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant pentru o culoare rozalie (pentru faţa Mosului).


In alt bol vom pune 5 linguri de frisca si vom adauga colorant pana ajungem la nuanta dorita Acum cand avem totul pregatit, incepem sa-l conturam pe Mos Craciun. Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru iar nasul din jeleu rosu. Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura.


Cand tortul este gata il dam la frigider si il servim in ziua de Craciun. Sarbatori fericite, dragilor!!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...