Tort dobos

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma. Pe fundul unei for

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • 125 gr
  • 5 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua
  • 150 gr
  • 2 batoane ciocolata menaj sau 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 3 linguri pudra

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma.

Pe fundul unei forme tapetate se coc 7-9 foi. Se pune cate un strat de grosimea lamei unui cutit si se coace la cuptor fierbinte. Foile se dau jos calde si se pun pe o planseta presarata cu faina.

Pe foaia care o ale sa fie deasupra se toarna ars, care se netezeste cu cutitul fierbinte. Se repeta operatia de 2-3 ori si de fiecare data se traseaza, cu cutitul trecut prin unt, portiile (feliile de tort).

La urma se trece o data cu cutitul cald peste locurile

crestate pe glazura, pentru a nu se rupe tortul la taiat, cand se serveste.

Pentru crema, ouale se bat cu ul in bain marie, pana se ingroasa compozitia. Se adauga ciocolata muiata pe marginea masinii cu o lingura de apa, sau cacaua frecata cu putin lapte, apoi se amesteca cu untul spuma.

Pentru glazura, se prepara ul caramelizat si se intinde cu un cutit lung pe foaia de blat de deasupra tortului.

Cat timp se glaseaza, acesta foaie se tine pe o placa unsa cu unt, pentru ca picaturile de glazura care se scurg sa nu se lipeasca de masa.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Inghetata de capsuni

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Deliciu cu visine si bezea

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca