Tort dobos

Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina. Din aceasta compozitie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 6 oua
  • 1 pahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 pahar faina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr
  • 1 lingura rom
  • 1 praf vanilie
  • 125 gr ciocolata
  • Ingrediente glazura:
  • 1 pahar pentru ars

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina.

Din aceasta compozitie se coc, pe fundul unei tavi unse cu unt, 5-6 foi rumen deschise la culoare.

Acestea se umplu cu crema si se acopera cu glazura de ars.

Pentru crema, galbenusurile se freaca cu. Se adauga romul, vanilia, ciocolata topita si untul spuma.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi

:

Tiramisu cu capsuni

Tort de capsuni

Tort de ciocolata

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa