Tort dobos

Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina. Din aceasta compozitie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 6 oua
  • 1 pahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 pahar faina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr
  • 1 lingura rom
  • 1 praf vanilie
  • 125 gr ciocolata
  • Ingrediente glazura:
  • 1 pahar pentru ars

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina.

Din aceasta compozitie se coc, pe fundul unei tavi unse cu unt, 5-6 foi rumen deschise la culoare.

Acestea se umplu cu crema si se acopera cu glazura de ars.

Pentru crema, galbenusurile se freaca cu. Se adauga romul, vanilia, ciocolata topita si untul spuma.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi

:

Tiramisu cu capsuni

Tort de capsuni

Tort de ciocolata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii