Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta emblematica pentru Ungaria. Este o prajitura delicata cu foi, crema de ciocolata si glazura de zahar ars, ce este preparata cu precadere de sarbatori sau la diferite ocazii festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 8 oua separate
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 170 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g ciocolata
  • 200-250 g unt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aproximativ 10 minute pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort (24 cm) cam 6-10 min fiecare.

Crema:

Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca. Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite, apoi se lasa la frigider. Cand este foarte rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.

Foile se ung cu un strat de crema. O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.

Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar. Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.


Tortul Dobos se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos