Tort dobos frantuzesc

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si albusurile spuma. Se amestec

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • 140 gr zahar
  • vanilie
  • 100 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr unt
  • 2-3 lingurite lapte
  • 200 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 baton vanilie
  • Pentru decor:
  • 2 batoane ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si albusurile spuma. Se amesteca usor.

Se unge dosul formei de tort cu unt si se presara cu faina. Se intinde strat subtire din compozitie cu cutitul

ti se netezeste. Se coc la foc potrivit 10-12 foi subtiri.

Se umplu cu crema de ciocolata.

Pentru crema, se freaca untul frecat spuma cu ciocolata inmuiata putin in cuptor sau in lapte. Se freaca apoi ouale intregi cu zaharul, se pune vasul in baia de apa (bain marie) si se amesteca pana cand compozitia este aproape sa dea in fiert.

Se ia apoi de pe foc sa se racoreasca si cand este aproape rece se adauga treptat, cate putin, in untul frecat. Se bate mai departe totul pana se face crema ca o spuma, cu care se ung foile.

Pe deasupra se glaseaza cu glazura de zahar ars si dupa ce s-a racit dar este destul de calda, cu un cutit fierbinte se fac semne pentru a se putea taia mai usor. Pe margini se baroteaza cu ciocolata rasa.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia (ca pentru glazura), dupa care se coloreaza cu zahar ars.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu mere si crema de branza

Budinca simpla de orez cu mere

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Arancini

Una dintre cele mai cunoscute retete din Sicilia (Italia), arancini sunt mici '' bile'' de orez de obicei umplute, care iau...

Arancini
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa