Tort Elegance

Blatul Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca lejer albusurile cu ga

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 2 lg cacao
  • razatura de lamaie
  • Crema
  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 4 lg apa
  • 100 gr cacao
  • 500 gr margarina rama
  • 2 fiole esenta rom
  • Sirop
  • 300 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1 esenta rom
  • fasii de coaja de lamaie
  • Glazura
  • 2 ciocolate amaruii
  • 1 ciocolata alba
  • 150 ml frisca
  • 50 gr unt
  • Decor
  • ornamente de ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile. Se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor. Se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit

Crema

Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).

Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:

ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.

Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.


Aceasta reteta a fost adaugate de lorynov pe forumul culina.ro

Alte torturi recomandate

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii