Tort Eszterhazy

Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 g nuca (macinata)
  • 430 g zahar
  • 16 oua
  • 50 g faina
  • scortisoara
  • 40 g budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 300 g unt
  • 7 linguri zahar pudra
  • 1 lingura apa
  • 50 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi unse cu unt si tapetate cu faina, si coace-le in cuptorul preincalzit, la 180°C, 16-18 minute. Aluatul se dezintegreaza foarte repede, de aceea e bine sa coci foile deodata. Scoate foile de pe tava cat sunt inca fierbinte, sa nu se lipeasca. Pentru crema: amesteca praful de budinca cu 3 oua si putin lapte. Fierbe laptele ramas cu 150 g de zahar, adauga compozitia cu ou si fierbe-o 1-2 minute, pana devine dens. Cand s-a racit, adauga-o in untul frecat spuma. Intinde cercurile de aluat de 23 de cm, sa fie de aceasi dimensiune. Unge cu crema, incat sa ajunga si pe margine. Pune tortul la frigider jumatate de ora. Pentru glazura: incalzeste zaharul pudra cu apa si 1 albus, in timp ce amesteci. Unge tortul cu glazura. Inainte sa se intareasca deseneaza sablonul cu ciocolata. Deseneaza cercuri cu ciocolata topita si imprastie-le u o scobitoare. Lipeste fulgi de migdale prajite pe marginea tortului. Pune la frigider pentru putin timp. Poti acoperi tortul si cu ciocolata alba, in acest caz decoreaza cu ciocolata de menaj.
Alte torturi recomandate:

Tiramisu

Ciocolata

Tort visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

Iată o rețetă simplă pentru o plăcintă savuroasă care combină pieptul de pui și un mix de legume, totul...

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise