Tort Eszterhazy

Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 g nuca (macinata)
  • 430 g zahar
  • 16 oua
  • 50 g faina
  • scortisoara
  • 40 g budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 300 g unt
  • 7 linguri zahar pudra
  • 1 lingura apa
  • 50 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi unse cu unt si tapetate cu faina, si coace-le in cuptorul preincalzit, la 180°C, 16-18 minute. Aluatul se dezintegreaza foarte repede, de aceea e bine sa coci foile deodata. Scoate foile de pe tava cat sunt inca fierbinte, sa nu se lipeasca. Pentru crema: amesteca praful de budinca cu 3 oua si putin lapte. Fierbe laptele ramas cu 150 g de zahar, adauga compozitia cu ou si fierbe-o 1-2 minute, pana devine dens. Cand s-a racit, adauga-o in untul frecat spuma. Intinde cercurile de aluat de 23 de cm, sa fie de aceasi dimensiune. Unge cu crema, incat sa ajunga si pe margine. Pune tortul la frigider jumatate de ora. Pentru glazura: incalzeste zaharul pudra cu apa si 1 albus, in timp ce amesteci. Unge tortul cu glazura. Inainte sa se intareasca deseneaza sablonul cu ciocolata. Deseneaza cercuri cu ciocolata topita si imprastie-le u o scobitoare. Lipeste fulgi de migdale prajite pe marginea tortului. Pune la frigider pentru putin timp. Poti acoperi tortul si cu ciocolata alba, in acest caz decoreaza cu ciocolata de menaj.
Alte torturi recomandate:

Tiramisu

Ciocolata

Tort visine

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa