Tort Flavia

Se pun nucile, zaharul, cacaoa si apa intr-un vas de cca 2 kg. si se amesteca pe foc mic pina cind compozitia "pufneste" de 3-4 ori (trebuie sa arate

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr. nuci macinate in masina de tocat carne
  • 350 gr. zahar
  • 50 gr. cacao
  • 1 pahar (200 ml) apa
  • 7 oua
  • 50 kg. frisca
  • unt

Mod de preparare

Se pun nucile, zaharul, cacaoa si apa intr-un vas de cca 2 kg. si se amesteca pe foc mic pina cind compozitia "pufneste" de 3-4 ori (trebuie sa arate ca o smintina groasa). Se raceste. Se amesteca apoi galbenusurile pe rind, unul cite unul. Se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, cu un virf de sare, apoi se includ in crema. Se unge o cratita nu prea mare (cam de 20 cm diametru) cu unt si faina, se tapeteaza cu pergament uns. Se toarna compozitia in tava. Se pune la cuptor, la foc potrivit, cca o ora, pina apar crapaturi pe suprafata. Se scoate si se raceste. Se rastoarna pe un platou si se imbraca in frisca batuta bine.
Se serveste rece

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...