Se pun nucile, zaharul, cacaoa si apa intr-un vas de cca 2 kg. si se amesteca pe foc mic pina cind compozitia "pufneste" de 3-4 ori (trebuie sa arate
Se pun nucile, zaharul, cacaoa si apa intr-un vas de cca 2 kg. si se amesteca pe foc mic pina cind compozitia "pufneste" de 3-4 ori (trebuie sa arate ca o smintina groasa). Se raceste. Se amesteca apoi galbenusurile pe rind, unul cite unul. Se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, cu un virf de sare, apoi se includ in crema. Se unge o cratita nu prea mare (cam de 20 cm diametru) cu unt si faina, se tapeteaza cu pergament uns. Se toarna compozitia in tava. Se pune la cuptor, la foc potrivit, cca o ora, pina apar crapaturi pe suprafata. Se scoate si se raceste. Se rastoarna pe un platou si se imbraca in frisca batuta bine.
Se serveste rece
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa