Tort foarte simplu cu fructe

Aceasta reteta de tort cu fructe este foarte simpla dar delicioasa. Fara creme grele sau complicate, cu multe fructe si piscoturi este desertul ideal intr-o zi de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina
  • 10 piscoturi
  • fructe de sezon
  • 1 iaurt mare
  • ( de preferat cu fructe)
  • celofan
  • putina apa

Mod de preparare

Prima data se pune o folie de celofan intr-o cratita rotunda si putin udata cu apa ca sa se lipeasca folia de pereti. Se imbraca peretii cratitei pe interior cu fructele dorite si apoi se pregateste compozita tortului in felul urmator: Se bate frisca pana se intareste bine. Se pastreaza putina intr-un pahar pt. ornat la final. Se adauga iaurtul, o parte din fructe maruntite si gelatina. Gelatina se pregateste astfel: pliculetele se amesteca cu 15 linguri de apa sau zeama de fructe si se lasa asa 2 minute pana dispare lichidul. Apoi se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste bine. Nu se fierbe, trebuie sa atinga maxim temperatura la care suporta degetul. Se i-a de pe foc si se adauga la compozitia de tort. Se amesteca bine si toata compozitia se toarna in cratita gata imbracata cu fructe. La final se adauga piscoturi putin inmuiate in zeama de fructe sau apa. Se pune un capac la cratita si se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din frigider si se aseaza un platou in locul capacului si se intoarce cratita. Se ridica si apoi se indeparteaza folia.


Se poarte orna cu frisca dupa preferinta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Tarta cu branza, leurda si dovlecei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca