Tort Franco

Blat I: Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina ames

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul I: 350g faina
  • 275g zahar
  • 250g unt
  • 250ml lapte
  • 5oua
  • 120g cirese confiate
  • 1lingurita pulbere de cuisoare
  • 1lingurita scortisoara
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1lingurita otet
  • sare
  • Blat II: 120 g unt
  • 130 g caramelle marshmallows
  • 150 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 70 g migdale macinate
  • 90 g orez expandat
  • Crema de gris: 500ml lapte
  • 75g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50g gris

Mod de preparare

Blat I:

Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina amestecata cu toate mirodeniile, praful de copt si praful de sare. Am adaugat laptele putin cate putin si apoi otetul. Ciresele le-am taiat in doua si le-am dat prin faina. Le-am amestecat apoi in compozitia pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am mai pus restul de cirese si deasupra. Si-am copt blatul la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii. Din blatul dreptunghiular din tava am decupat 2 blaturi si-am imbracat peretii unei forme de tort.

Blat II:

Am pus caramelele marsmallows pe foc moderat impreuna cu untul pana s-au topit. Am adaugat ciocolata facuta bucatele, migdalele si orezul expandat.Amestecul l-am intins intr-o tava cu hartie de copt in forma de dreptunghi si l-am lasat la racit.

Cand s-a racit l-am taiat in doua pe lung si una din fasii am pus-o in forma de tort rotund. In mijloc am pus o margheritina.

Intre timp am pregatit o crema de gris:

Am pus pe foc laptele cu zaharul si zeama de lamaie. Am lasat sa fiarba 5min in clocote apoi am adaugat grisul in ploaie si am mai fiert 5minute amestecand ca sa nu aiba cocoloase sau sa se prinda de fund.

Am batut-o fierbinte crema vreo 20minute pana a crescut ca o spuma. apoi am adaugat in ea coaja de portocala confiata.

Am trecut la asamblarea tortului:

Primul cerc exterior ramas liber l-am umplut cu mousse de ciocolata iar in cercul din interior am alternat margheritina, crema de gris, margheritina, crema de gris. Am incheiat cu o margheritina asezata cu fundul in sus. Am asezat capacul de blat deasupra.

A doua zi l-am ornat simplu, cu ciocolata.


Reteta Tort Franco a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa