Tort in doua culori

Prepararea blatului 1: se freaca albusurile cu zaharul foarte bine, apoi se pun galbenusurile si pesmetul. Se unge o tava cu "Margarina de la Bu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr. zahar
  • vanilie
  • 300 gr. pesmet
  • zeama de lamiie
  • 6 albusuri spuma
  • Blat 2:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr. zahar
  • 1 pachet de ciocolata menaj
  • 300 gr. pesmet
  • 6 albusuri
  • spuma

Mod de preparare

Prepararea blatului 1: se freaca albusurile cu zaharul foarte bine, apoi se pun galbenusurile si pesmetul. Se unge o tava cu "Margarina de la Bunica", se pune compozitia si se da la cuptor. Blatul 2: se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, se adauga ciocolata rasa si pesmetul, albusurile spuma, si se toarna in forma unsa cu margarina, apoi se da la cuptor.

Intre cele doua blaturi se pune dulceata de coacaze.

Tortul se imbraca cu glazura preparata din 1 pahar apa, 1 pahar zahar, 3 linguri cacao, fierte toate la un loc pina incep sa bulbuceasca, apoi se raceste si se amesteca cu margarina.

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii