Tortul inimos de cafea si ciocolata este perfect pentru iubitorii deserturilor cu ciocolata. Aroma de cafea vine ca o completare intr-un desert potrivit pentru orice ocazie festiva.
Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C.
Ungeti cu ulei o forma de tort (avand capacitatea de 1 litru), apoi presarati-o cu migdale macinate.
Bateti spuma untul cu zaharul. Separati galbennusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile in masa de unt.
Zdrobiti ciocolata, apoi topiti-o in bain-marie (eu la micro) si incorporati cafeaua.
Adaugati ciocolata topita, pesmetul, restul de migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua.
Bateti spuma albusurile apoi incorporati-le in compozitie.
Turnati aluatul in forma, aranjati uniform si dati-l timp de 35-40 de minute la cuptor... eu nu l-am lasat decat vreo 30 de minute si tot parca mi s-a ars un pic...
Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca apoi intepati-l cu un betigas de lemn si insiropati-l cu putin sirop si esenta de rom.
Faceti o glazura de ciocolata din ciocolata amaruie (70% cacao) si lapte de cocos si decorati cu fulgi de ciocolata si boabe de cafea.
Reteta de tort inimos cu cafea si ciocolata a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Lasati tortul inimos cu cafea si ciocolata la rece pana in momentul servirii.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa