Tort la rece cu caise si dulceata

Tort la rece cu caise si dulceata este o reteta simpla si rapida de tort cu fructe, dar asta nu inseamna ca nu este un tort festiv delicios si aspectuos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 150 g biscuiti
  • 100 g unt sau margarina
  • 200 g miez de nuca prajit
  • crema roz:
  • 250 g smantana
  • 5-6 linguri dulceata de cirese salbatice (sau dupa preferinta)
  • un plic de gelatina
  • crema portocalie:
  • 150 g smantana
  • 200 ml nectar de caise
  • un plic de gelatina

Mod de preparare

1. Se dau la robot biscuitii apoi miezul de nuca (se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita. Amestecul omogen se preseaza bine, intr-un strat uniform, intr-o forma cu inel detasabil.

2. Se prepara crema cu dulceata mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marin. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.

3. Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar si gelatina topita. Se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.
Pofta buna!


Tortul cu caise si dulceata se serveste dupa cum ii spune si numele, rece :).

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de spanac, cu leurda si orez

A venit primăvara și ”este liber” la trufandale și la bunătăți culinare, în acord cu rigorile...

Mancare de spanac, cu leurda si orez
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca