Blat I: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se
Blat I:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati!Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin.V a fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.
Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.
BlatII:
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt
Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata.
L-am copt la 180°C circa 15minute.
Mousse de ciocolata:
Gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece. Cioccolata am topit-o,
galbenusurile le-am spumat cu jumatate din cantitatea de zahar,
albusurile le-am spumat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Smantana am batut-o bine si am amestecat-o cu galbenusurile, albusurile, gelatina topita pe abur si apoi am adaugat vanilie si la sfarsit cioccolata topita.
Mousse de lamaie:
Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.
La sfarsit am adaugat gelatina
Mousse de vin alb:
Am batut galbenusurile cu zaharul, am adaugat amidonul apoi vinul, apa, coaja de lamaie. Am pus crema pe foc mic amestecand tot timpul
Am pus-o intr-un recipient cu apa rece si amestecand mereu am racit-o. Odata racita i-am adaugat albusurile batute spuma.
Am batut 200ml frisca si-am adaugat-o la crema.
La sfarsit de tot am adaugat gelatina.
ASAMBLAREA TORTULUI
Am decupat blatul de negresa si-am inceput asamblarea intr-o forma de 26cm invelita cu folie de plastic.
Blatul de negresa insiropat cu limoncello,mousse de lamaie, blatul de chocolate chunk cookies peste care am pus mousse-ul de ciocolata apoi iar blat de negresa insiropat cu limoncello, mousse de vin alb si ultimul capac din blat de negresa.
L-am pus peste noapte in frigider si a doua zi l-am scos din forma
l-am uns cu un strat de unt, l-am mbracat in marshmallow fondant si l-am decorat ca pentru majorat.
Reteta Tort majorat a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...
Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al fornoIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.