Tort-mar

1. Blatul Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul. Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ingrediente blat: 5 oua
  • 175g zahar
  • aroma de vanilie
  • 3 linguri cognac
  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • Ingrediente mousse de mere: 250g ricotta
  • 300g purè de mere
  • 70g zahar
  • 100ml frisca

Mod de preparare

1. Blatul

Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul.

Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incorporati compozitiei

Turnati compozitia in forma de 26-28cm imbracata cu hartie de copt

si coaceti la 180°C pt 30minute (sau pana la proba scobitorii).

Cand s-a copt lasati-l la racit pe gratar, apoi taiati-l in trei discuri

Apoi cu ajutorul unei hartii de copt pe care a-ti desenat un mar decupati fiecare blat dandu-i forma de mar.

2. Mousse de mere

Amestecati intr-un bol ricotta, zaharul si purè-ul de mere. Separat mixati 200ml de frisca la care adaugati 100g ciocolata rasa. Cu aceasta crema se va acoperi tortul.

3. Asamblare tort

Primul blat se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy

si se acopera cu mousse-ul de mere.

Se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se acopera si acesta cu mousse-ul de mere.

Puneti si ultimul blat si imbracati tortul cu frisca cu ciocolata

Si decorati cu felii de mere. Merele folosite pt decor, dupa indepartarea mijlocului si taierea in felii au fost stropite imediat cu suc de lamaie, pt a se evita inegrirea lor.

Codita si frunzele marului-tort sunt decupate din blat si presarate cu

cacao (codita) sau zahar pudra (frunzele).


Pofta buna!

Reteta Tort-mar a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete de torturi cu mar: Tort de mere cu stafide

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii