Tort Maricel

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un sirop preparat astfel: s

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (120 gr.)
  • 6 linguri faina (150 gr.); Siropul: 300 gr. zahar
  • 1 1/2 pahar apa
  • 1 baton vanilie
  • 1 lingura zeama de lamiie
  • 100 gr. rom; Crema: 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. rom
  • 300 gr. unt
  • 150 gr. fructe zaharate

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un sirop preparat astfel: se fierbe zaharul cu apa 10 minute si cind este gata se adauga vanilia, zeama de lamiie si romul. Intre foi se pune urmatoarea crema: se amesteca in baia de apa pina se ingroasa, galbenusurile, zaharul, laptele, vanilia. Se da la rece si se amesteca apoi cu untul frecat spuma, romul si fructele zaharate.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii