Tort martisor

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 1 si ½ cana de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 mana de stafide
  • Cateva liguri de cognac
  • Esenta de rom
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ cana ulei
  • 1 plic crema de ciocolata de la dr oetker
  • 3 linguri de cacaoa
  • 1 mana de nuci
  • Putina coaja de portocala
  • Crema:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri de unt
  • Frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic praf intaritor frisca
  • Insiropat:
  • 1 ceasca de cafea
  • Cateva patratele de ciocolata
  • Esenta de rom
  • Cognac

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, un praf de sare si coaja de portocala. Se adauga galbenusul la albus, se pune praful de ciocolata, cacaoa cernuta, faina in ploaie, nucile, praful de copt stins cu otet si stafidele hidratate in rom si cognac. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.

Se prepara budinca conform insructiunilor. Peste budinca se adauga ciocolata topita la bain marie si se amesteca pe baie de aburi. Daca este prea moale se mai adauga 1 lingura d efaina. La mine nu a fost cazul. La sfarsit se adauga untul. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu cafea strecurata. Se bate frisca si se pune cu crema peste primul blat insiropat in cercuri concentrice: unul de frisca si unul de crema. Se pune celalalt blat insiropat si se imbraca torul in restul de crema. Se niveleaza un rand de frisca deasupra si se orneaza dupa preferinta. Culoarea roz am obtinut-o din sfecla iar cea galbena am avut-o deja pregatita.


Se lasa la rece, iar la servire se taie felii.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii