Tort Mokka

Untul trebuie sa fie foarte moale. Topim ciocolata si incalzim cuptorul la 180°C. Galbenusurile se amesteca spumos cu zaharul. Adaugam alunele mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 100 gr alune macinate
  • 1 lingurita plina amidon
  • Crema:
  • 250 gr Mascarpone
  • 3 linguri cafea tare
  • 4 linguri capuccino
  • 2 linguri frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie foarte moale. Topim ciocolata si incalzim cuptorul la 180°C. Galbenusurile se amesteca spumos cu zaharul. Adaugam alunele macinate si ciocolata topita. Batem albusele spuma, si adaugam amidonul apoi amestecam cu crema. Punem blatul la copt, intr-o forma rotunda unsa, timp de 35 min. Dupa ce blatul s-a racit complet, amestecam ingredientele pentru crema si turnam crema peste blat.Ornam cu ciocolata rasa, cacao si boabe de cafea din ciocolata amaruie si bagam la rece pentru o ora.


Se poate servi cu inghetata de ciocolata sau frisca

Reteta Tort Mokka a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...