Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi. Se pune pe foc apa si untul. Cand inc
Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi.
Se pune pe foc apa si untul. Cand incepe sa fiarba se da la o parte.
Se adauga faina cernuta si se amesteca bine cu lingura.
Cand incepe sa se desprinda de vas se da la o parte. Se lasa la racit.
Se adauga pe rand ouale amestecand bine unul dupa altul.
Compozitia trebuie sa curga.
Se intinde bine in primul cerc compozitia.
Se da la cuptor, incalzit in prealabil la 220 grade pentru 15 minute(depinde de cuptor.)
Se scoate si se lasa la racit.
Se repeta operatia cu celelalte doua foi.
Intre timp se bate frisca.
Asamblarea tortului:
In forma de tort cu pereti detasabili se aseaza primul blat.
Se unge cu dulceata in strat subtire.
Peste acesta se adauga jumatate din frisca si deasupra o parte din fructe.
Se acopera cu al doilea blat si se repeta operatia.
Deasupra si pe marginile tortului se toarna glazura.
Se decoreaza dupa cum se doreste.
Se da tortul la frigider pentru cateva ore
Reteta Tort my way a fost propusa de EATALY
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâieGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa