Tort Padurea Neagra

Tortul potrivit pentru orice sarbatoare in familie.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat de cacao:
  • 8 oua intregi
  • 200 g zahar tos
  • 150 g faina alba
  • 50 g pudra de cacao
  • un varf de cutit sare
  • un plic de zahar vanilat
  • Umplutura de visine:
  • 600 gr visine congelate, fara samburi
  • 150 ml suc de visine sau compot
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 50 ml visinata sau lichior de visine
  • Crema de frisca:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • Decor:
  • fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra rasa
  • cirese sau visine confiate sau proaspete

Mod de preparare

Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare

Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza

Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus

Tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili, de 22 cm, cu ulei si pune o hartie de copt ca sa nu se lipeasca. Rastoarna compozitia si coace blatul 45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea si lasa-l apoi la racit.

Intre timp prepara umplutura de visine: Pune intr-o craticioara visinele, sucul de visine, lichiorul sau visinata si zaharul. Amesteca totul si da intr-un clocot.

Adauga apoi amidonul dizolvat in putin suc de visine si lasa-l pe foc mic pana se ingroasa. Lasa umplutura de visine sa se raceasca

Intre timp prepara crema. Reteta originala este doar cu frisca, insa eu vreau ca tortul sa iasa mai fin, asa ca pentru crema, mixeaza mascarpone cu jumatate din zaharul pudra. Separat, mixeaza smantana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga restul de zahar pudra si vanilia. Pune apoi frisca peste mascarpone si incorporeaza bine.

Pentru asamblarea tortului taie mai intai blatul in trei parti egale, pe orizontala, folosind un cutit de paine.

Pune pe un platou primul blat, insiropeaza bine cu suc de visine, pune deasupra jumatate din umplutura de visine, apoi o treime din crema, deasupra vine al doilea blat, sirop si restul de visine. Pastreaza putin sirop pentru insiroparea ultimului blat. Urmeaza frisca si pune deasupra al treilea blat. Unge-l cu siropul oprit si decoreaza-l cu frisca, visine si ciocolata rasa.

Lasa tortul la frigider cateva ore inainte sa il tai.





Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca