Tort Poca

1. Turnati compozitia de blat intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina. Blatul obtinut se lasa la racit, (atentie , se coace mai g

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat : ingredientele de la negresa
  • aici reteta
  • Pentru umplutura:
  • 450 gr. capsuni (proaspete am folosit)
  • 550 ml. frisca (am luat 3 cutii de cate 200 gr.)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr. ciocolata (am pus Milka cu lapte)

Mod de preparare

1. Turnati compozitia de blat intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina.

Blatul obtinut se lasa la racit, (atentie , se coace mai greu in forma rotunda decat in tava), apoi se taie in 3 parti egale, se lasa deoparte, ca urmeaza umplutura.

CREMA

2. Ä°ntr-un castron am pus 2 cutii de frisca lichida , adica 400 ml, impreuna cu zaharul vanilat. Am mixat cam 10 min. pana am obtinut frisca.

3. Ä°n alt castron punem 150 ml. frisca lichida (am pus o cutie de 200 gr. si din cealalta cutie am cantarit 150 gr.) mixam si p-asta f. bine.

Lasam castroanele de frisca deoparte, si punem toata ciucalata la bain marie.

Dupa ce s-a topit ciocolata, punem peste ea cantitatea mai mica de frisca (cele 150 gr. ) si amestecam bine cu o lingura.

ASAMBLARE:

4. Sub primul blat pastrati cercul de la forma, nu-l scoateti , ca sa puteti muta tortul pe ce vreti.

Primul blat il ungem cu un strat din ciocolata pe care am amestecat-o cu frisca.

Pe urma peste stratul de cioco punem jumatate din cantitatea de frisca (cea de 400 gr).

Peste frisca puneti capsunile spalate, desfrunzite, taiate-n jumatate, cu partea taiata-n jos.

Pe urma puneti blatul 2, peste blat iar un strat de ciocolata, restul de frisca, capsunile si pe urma peste toate astea blatul nr. 3.

5. Pentru decorat am mai pastrat cateva capsuni , am luat niste bomboane de ciocolata, si am mai scos din arhive niste fistic tocat.

Turnati pe centrul tortului restul de ciocolata si ea o sa curga pe laterale (nu f. mult, ca e compozitia mai groasa).

Dupa ce l-am aranjat, l-am bagat in frigider (se taie, dupa o zi/noapte la frigider, ca sa se intepeneasca frisca).


Pofta buna!

Reteta Tort Poca a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salată de paste cu somon afumat

O salată uşoară şi frumos colorată e întotdeauna cea mai potrivită soluţie atunci când eşti în pană de idei...

Salată de paste cu somon afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca