Tort printesa

Tort printesa este un tort deosebit. Aceasta reteta de tort o puteti pregati cand aveti vreun copil sarbatorit in familie.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blaturile pentru tort
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta vanilie
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 3 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 1 compot ananas
  • 200 g stafide
  • Decor: pasta de zahar si frisca

Mod de preparare

Tort printesa este un tort deosebit. Aceasta reteta de tort o puteti pregati cand aveti vreun copil sarbatorit in familie.

Pregatiti blatul amestecand toate ingredientele amintite mai sus. Se pune la copt circa 30 de minute oana trece testul scobitorii. Cand e gata se scoate, se lasa la racit si apoi se taie pe orizontala.

In timp ce sta blatul la cuptor pregatiti gelatina. Aceasta se pune sa se desfaca in sucul de la compot. ananasul se taie bucatele si se lasa intr-o sita sa se scurga zeama. Ouale impreuna cu zaharul se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand s-a racit se amesteca cu gelatina inmuiata si cu frisca batuta. Amestecati usor pana aveti o compozitie omogena. Atunci se incorporeaza si fructele.


Blaturile se ung cu crema, dupa care se acopera. Se da la frigider peste noapte. A doua zi trecem la decorat.

Imbracam o papusica in folie alimentara si o punem in mijlocul tortului. Tortul l-am imbracat cu pasta de zahar, frisca si floricele din pasta de zahar.


Tortul printesa se serveste la desert alaturi de o bautura racoritoare naturala.
Pentru copt blatul avem nevoie de o astfel de o forma de tort de la Kitchen Shop.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii