Tort Pusa

Tortul Pusa se umple cu crema si este delicios. Aveti nevoie de 4 oua, 10 linguri de apa, o cana de zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 10 linguri de apa
  • o cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de nuca
  • o lingurita de amoniac stins
  • foaie din pandispan facuta din:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar si
  • 3 linguri de faina
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 300 g zahar
  •  
  • 6 linguri de apa

Mod de preparare

Pentru tortul Pusa, se freaca galbenusurile cu zahar, care se pune cate putin, alternativ cu apa, pana se dizolva zaharul, dupa care se toarna faina, nucile si amoniacul stins. Se adauga albusurile batute spuma, apoi se coace in tava tapetata la foc potrivit, dupa care se taie in doua parti. La mijloc se pune o foaie din pandispan facuta din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina. Crema - 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahar, 6 linguri de apa. Se fierb apa cu zaharul si cacao. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma.


Tortul Pusa se serveste umplut cu crema.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca