Tort Rosalba

Blat I: Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate puti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat I: 60g faina
  • 170g unt la temperatura camerei
  • 130g zahar alb
  • 140 g zahar brun
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1galbenus
  • un praf de sare
  • 200g picaturi de ciocolata
  • Blat II: 200g zahar praf
  • 250g unt sau margarina
  • 1pliculet zahar vanilat
  • 4oua
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 270g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 40g cacao
  • 500g mere
  • Crema de menta: 375ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 75g zahar
  • 40g faina
  • zahar vanilat
  • 2 1/2 linguri sirop de menta
  • Crema di nutella: 500ml lapte
  • 2oua
  • 100g faina
  • 100g zahar
  • 250g nutella

Mod de preparare

Blat I:

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.

Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata (ciocolata amaruie in amestec cu alba).

Am facut bilute din aluat, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt la 180°C pana la proba scobitorii.

Scos din cuptor si lasat la racit.

Blat II:

Untul se mixeaza pana devine spumos.

Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat.

Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut.

Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta.

Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema.

La sfarsit se adauga merele rase.

Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt.

Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii.

Crema de menta:

Laptele l-am fiert si-am adaugat vanilina si siropul de menta.

Galbenusurile le-am batut cu zaharul.

Am adaugat faina si laptele si-am pus pe foc pana a devenit o crema densa .

Crema di nutella:

Am batut ouale cu zaharul, am adaugat faina, apoi laptele si-am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana devine densa crema. Am adaugat nutella.

Asamblarea tortului

Toate blaturile le-am insiropat doar cu lapte pt ca din tort au mancat si copii.

Blatul trigoanelor cu ciocolata si mere, crema di nutella, blatul de la chocolate chunk cookies, crema de menta, alt blat cu ciocolata si mere iar crema de nutella si capacul din ciocolata si mere si pus peste noapte la frigider.

L-am scos a doua zi din forma si l-am uns cu un strat de unt.

Apoi l-am imbracat in marshmallow fondant si l-am decorat.
Reteta Tort Rosalba a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii