Tort rulada

Tortul rulada este o reteta deosebita de tort, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Crema fina de branza se imbina perfect cu crema de vanilie intr-un gust desavarsit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • RULADA
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • BLATUL
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de visine
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de nuca macinata
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
  • 250 g crema de branza
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • DECOR
  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca
  • unt cat o nuca
  • ciocolata alba

Mod de preparare

RULADA:

-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam faina si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, dam la cuptor 15 min la foc mediu.
Se desprinde rulada cu atentie si se pune pe alta foaie de copt tapetata cu putin zahar tos, rulam cu atentie si lasam sa se raceasca.
Se desface blatul se unge cu dulceata( dupa preferinta)eu am folosit de prune, se ruleaza din nou si se lasa la rece pana este gata crema.

BLATUL:

-mixam ouale cu zaharul si sarea,cca 5 min, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, nuca macinata, amestecam usor cu o lingura sau viteza mica de la mixer.
Tapetam un vas cu ulei si faina, turnam compozitia si dam la cuptor pentru cca 20 min.

CREMA:

-Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc, se desface crema cu laptele turnand putin cate putin amestecand mereu, se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si devine ca o ciulama, lasam la racit si cand devine suportabil pentru deget adaugam gelatin  ,omogenizam, dam la rece pana la racirea completa.
Intre timp batem smantana pentru frisca.
In crema racita adaugam branza, mixam usor pana obtinem o crema, adaugam frisca, omogenizam.
O tava cu pereti detasabili o imbracam in folie alimentara.
Adaugam blatul, rulada taiata felii pe margini si in mijloc crema de branza se da la rece peste noapte
Am topit ciocolata cu frisca, am lasat-o putin sa se raceasca dupa care am adaugat-o peste crema, am decorat cu ciocolata alba.


Se lasa tortul rulada deoparte pana s-a intarit glazura de ciocolata alba, dupa care se poate servi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca