Tortul Snickers este delicios. Este o reteta la fel de buna precum arata si poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva sau sarbatori. Pentru a pregati aceasta reteta de tort aveti nevoie de budinca, ciocolata, frisca, batoane de snikers, lichior de alune, faina, gelatina, frisca, zahar, esenta de rom.
Reteta de tort Snikers este un pic mai laborioasa insa va asigur ca merita efortul. Este un tort delicios care va placea tuturor invitatilor vostri.
Laptele impreuna cu zaharul, margarina si cacaoa se pun intr-un vas pe foc si se lasa pana cand se incorporeaza toate. Se adauga bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom. Se amesteca bine, dupa care stingem focul si lasam sa se raceasca compozitia.
Alunele  se pun in cuptor sa se rumeneasca, dupa care le lasam sa se raceasca.  Cand s-au racit se macina marunt pana cand obtinem bucatele de marimea  bobului de orez.
 In amestecul de lapte si cacao se adauga pe rand ouale, dupa care faina  amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pun si alunele macinate.  Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu  diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau  pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca. Eu  am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca  nu am pus toata compozitia.
 Pentru crema de la tortul snickers punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml  lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu  cele 4 linguri de zahar, amestecam bine si turnam peste restul de lapte  din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca,  dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 3  linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca  complet. Se bate frisca si  se amesteca cu budinca rece.
Taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute), le adaugam peste crema de frisca. Se taie blatul(eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie), il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool).
 Jumatate din crema se pune peste primul blat, se  adauga si cel de-al  doilea blat, se insiropeaza, dupa care se pune restul de crema si se da  totul la frigider pentru cateva ore.  Tortul Snickers se orneaza dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu   si  cam dezordonat: pe margini frisca, pe deasupra rozete mari  de   frisca,  pe margini alte bucati de Snickers.
Tortul Snickers se serveste ca desert alaturi de o ceasca de cafea ori lapte.
 Alte retete de tort recomandate: