Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5 linguri de zahar, dupa care se
Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5 linguri de zahar, dupa care se tapeteaza peretii vasului cu zaharul topit. Se varsa amestecul cremei in cratita tapetata cu zaharul ars si se pune cratita in alta cratita cu apa rece; amindoua se pun in cuptorul incins si se lasa pina se rumeneste crema. Din celelalte 4 oua , 4 linguri de zahar si patru linguri de faina se prepara un aluat de pandispan: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma se amestaca pe rind zaharul batind in continuare, se pun galbenusurile pe rind. La sfirsit, dupa ce s-a topit zaharul se adauga 4 linguri de faina proaspat cernute, se amesteca usor cu o paleta de jos in sus pina la totala incorporare. Se curata merele de simburi si coaja, se taie felii si se aranjeaza peste crema de zahar ars. Aluatul de pandispan se rastoarna peste stratul de mere si se coace in continuare in cuptor. Dupa ce s-a rumenit, se stinge cuptorul si se lasa acolo sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii