Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

Tort steluta cu crema de visine si ciocolata este o reteta de tort ce indeplineste toate conditiile ca sa se afle pe masa ta de Craciun. In primul rand este un tort delicios, are forma de stea, iar combinatia intre visine si ciocolata este nemaipomenita.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 /2 lingurita praf de copt
  • 10 linguri faina.
  • Crema de visine:
  • 1kg visine congelate
  • 1 cana zahar
  • 10 g praf de gelatina
  • esenta de vanilie.
  • Crema de ciocolata:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita praf de gelatina
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • zeama de lamaie.
  • Decor:
  • frisca
  • stelute din ciocolata
  • stelute din gelatina rosie.

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie in trei foi de tort pe orizontala.
Crema de visine:
Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2-3 linguri cu apa. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se paseaza apoi, cu blenderul pana se obtine un piure uniform. Se adauga esenta si gelatina, inmuiata in prealabil in 2 linguri cu apa si dizolvata pe baie de aburi.
Crema de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 2 lingurite cu apa si dizolvata pe baie de aburi. Se da amestecul la rece pentru cel putin 3 ore. Se mixeaza apoi, pana cand isi dubleaza volumul.
Siropul:
Se dizolva zaharul in apa fierbinte, se adauga zeama de lamaie si esenta.
Asamblarea:
Blatul insiropat se umple cu mai intai cu jumatate din crema de visine, apoi cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna crema de visine ramasa. Marginile se imbraca in crema de ciocolata. Se decoreaza cu aveline din frisca, stelute din ciocolata si stelute din gelatina rosie.


Tortul stelua cu crema de visine si cioolata se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece. Este numai bun pentru Craciun.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Retete de suflet Astazi am reusit in sfarsit sa fac o prajitura cu arome de toamna,ca si vremea de afara. O combinatie...

Desert prajitura cu mere si nuci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca